MJII-NI LABVIEW ACADEMY

Gallery

MJII-MIKROTIK ACADEMY

Gallery

NANOMITE ACADEMY

Gallery

NI Labview Academy

MARA- Japan Industrial Institute (MJII) membuat satu langkah ke hadapan, dalam memperkasakan pembangunan kurikulum dan sukatan pelajaran dengan menggabungkan teknologi terkini dan industri selaras dengan keperluan pasaran kerja semasa. Sehubungan dengan itu, MJII mengambil inisiatif untuk menjadi Pusat Kecemerlangan (CoE) melalui penubuhan LabVIEW Academy.

Program LabVIEW Academy menyediakan institusi akademik dengan pakej kurikulum yang menyokong kedua-dua kursus kredit dan. Non-kredit. LabVIEW Academy merupakan platform untuk sesiapa sahaja bagi mendapatkan pengetahuan dan kemahiran perisian LabVIEW melalui sebuah institusi akademik sepanjang semester. Selepas menamatkan program ini , pelajar mempunyai pengetahuan dan kemahiran menggunakan alat-alat serta peluang untuk menduduki peperiksaan Certified LabVIEW Associate Developer (CLAD) / National Instrument (NI) Badging.

 

Mikrotik Academy

MJII merupakansalah satu Pusat MikroTik yang diiktiraf oleh MikroTik Latvia yang menawarkan kursus sistem rangkaian menggunakan platform MikroTik (RouterBoard) di dalam proses pembelajaran dan pengajaran.

Akademi ini menawarkan pensijilan profesional MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) kepada pelajar di bawah jabatan Penghantaran & Rangkaian Data. Pelajar MJII didedahkan dengan peralatan rangkaian MikroTik melalui dua kursus yang ditawarkan iaitu Basic Networking dan Advanced Networking.
Antara perkhidmatan dan kursus yang ditawarkan:

1. Networking using MikroTik RouterBOARD & RouterOS Course
2. MikroTik Certified Network Associate (MTCNA) Course
3. Consultation
- Establishing MikroTik Academy
- Education Module Development
- Network Solution

NanoMITE Center of Excellent

Cleanroom 1000 (ISO-6) MJII telah siap dibina pada tahun 2016. Dilengkapi dengan kemudahan yang canggih, ia telah berjaya digunakan untuk faedah pelajar MJII dengan memberikan mereka latihan praktikal yang sangat baik dalam mikro-elektronik dan Nanoteknologi.

Ia telah menjadi teknologi penting dan pembangunan kursus akademik bagi MJII, selaras dengan objektif MARA dan kerajaan dalam membangunkan pekerja mahir dan sumber manusia dalam bidang Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM).
Makmal Cleanroom pada masa ini direka untuk kursus Integradted Circuit (IC) khusus kepada empat bahagian:
  • IC Design and Layout
  • IC Fabrication and Process
  • IC Assembly and Packing Process
Hotel1
Hotel1
Hotel
Hotel
Hotel
Hotel
Hotel
Hotel

Hubungi kami

Kolej Kemahiran Tinggi MARA Lenggong
Mukim Durian Pipit 
33400 Lenggong
Perak, Malaysia

Waktu Operasi:
0900 - 1730 
Rehat:
1300 - 1400 (Isnin-Khamis)
1215 - 1445 (Jumaat)
Tutup:
Sabtu, Ahad & Cuti Umum

  • Tel   +6 (05) 751 0007

  • Fax  +6 (05) 751 0006

  • Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pelawat

© 2009-2023 by GPIUTMD

Ikuti kami di

© Copyright KKTM LENGGONG 2023. Design & Development by UNIT ICT
KKTM LENGGONG tidak akan bertanggungjawab ke atas kerosakan atau kerugian berikutan penggunaan perkhidmatan di laman web ini. Semua maklumat yang dipaparkan adalah benar dan betul pada masa dan tarikh ia dimuat naik dan boleh berubah dari semasa ke semasa.

Search